צו עיכוב יציאה מהארץ (stay of exit) נועד למנוע מאדם לצאת מגבולות הארץ לתקופה מסוימת. במקרה של הליכים לפי פקודת פשיטת רגל תש"ם-1980 הצו מוצא באופן אוטומטי. תקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד-1984 מאפשרות להוציא צו עיכוב יציאה ישראל במקרה שסכום התביעה עולה על 50,000 שקל וקיים חשש אי הוצאתו תקשה על קיומו הנאות של ההליך המשפטי.
זוכה יכול לבקש מרשם ההוצאה לפועל להוציא נגד חייב צו עיכוב יציאה מהארץ לפי סעיף 14 לחוק הוצאה לפועל תשכ"ז-1967 במקרה של איחוד תיקים או הכרזה על חייב מוגבל באמצעים.
למה לבחור במשרד שלנו?
למשרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן ניסיון של למעלה מ 10 שנים בליווי חייבים וזוכים בהליכי הוצאה לפועל. למשרד מוניטין וידע רב ולזכותו תקדימים רבים.
משרד עורכי הדין דורה כהן ויצמן אף נבחר בשנת 2015 בדירוג משרדי עורכי הדין של חברת BDI כאחד ממשרדי עורכי הדין הטובים בתחום חדלות הפירעון ובפרט פירוקים/כינוסים והסדרי חוב.
חייגו עכשיו לטלפון חינם: 1-800-800-891 או הקליקו כאן להשארת הודעה. עורך דין מומחה להוצאה לפועלישמח לחזור אליכם בהקדם.
ביטול צו לפי חוק היסוד
חוק יסוד: כבוד האדם וחירותו קובע בסעיף 6(א) שלכל אדם ישנה הזכות לצאת מישראל בחופשיות.
באופן זה פוגעת הוצאת הצו בזכות היסוד של חופש התנועה של הפרט.
נשיא בית המשפט העליון לשעבר כבוד השופט אהרון ברק התייחס לנושא זה בהרחבה בפסק הדין בג"צ 3914/92 לאה לב נ' בית הדין הרבני האזורי בת"א ואח' פ"ד מח (2) 491.
בהחלטה זו נקבע שהוצאת הצו צריכה לכלול את האיזון שבין השמירה על יעילות מערכת הגבייה וזכות היסוד של החייב לצאת מגבולות המדינה. במידה והוצא כנגד אדם צו עיכוב יציאה מהארץ, ואותו אדם סבור כי לא התבצע איזון שיקולים ראוי, ניתן לפנות לבתי המשפט לצורך ביטול הצו כאמור.
קיראו בהרחבה על: מגבלות החלות על חייב מוגבל באמצעים
עילות ביטול נוספות שיאפשרו לחייב לצאת לחו"ל
חוק הוצאה לפועל מכיר בעילות נוספות לביטול צו העיכוב. ראשית, צו העיכוב מתבטל באופן אוטומטי 12 חודשים לאחר הנפקתו.
בדומה, במידה והצו ניתן במסגרת בקשה להליך איחוד תיקים הוא יבוטל מיד לאחר ביצוע האיחוד. במקביל ניתן לבקש לבטלו גם מטעמים מיוחדים אחרים אם קיימת סיבה מוצדקת ליציאת החייב מהארץ . לצורך הבטחת הביצוע הרשם רשאי לדרוש הפקדת ערבויות.
הביטול נעשה באמצעות הגשת טופס בקשת חייב 1 בו מפורטת מטרת הנסיעה, הסיבות בגינה היא נדרשת, צורת המימון שלה ועוד לאישורו של רשם ההוצאה לפועל בצירוף כתב ערבות.
פסקי דין רלוונטיים לעניין ביטוח צו עיכוב יציאה מהארץ
בר"ע 021526/99 עץ הזית נ' גרוס – בקשה לרשות ערעור על החלטה שלא לעכב את יציאת החייב מהארץ שנדונה טרם תיקון 29 לחוק ההוצאה לפועל. ראש לשכת ההוצאה לפועל קבע שתצהיר הזוכה לא הניח את היסוד הנדרש להוצאת הצו לפי סעיף 14.
כבוד שופטת בית המשפט המחוזי לשעבר שרה סירוטה מציינת בהחלטתה שהמחוקק לא רואה בצו חלק ממנגנון הגבייה או אמצעי להפעלת לחץ על החייב. שני הצדדים הסתמכו במקרה זה על ההלכה של בית המשפט העליון לפני ואחרי המהפכה החוקתית.
בדנן נדחתה בקשת המבקשת להוצאת הצו, אליבא דה השופטת סירוטה למשיב יש בארץ משפחה וילדים ומכאן היא לומדת שאין בכוונתו לעזוב את הארץ. לדידה התשתית הראייתית אינה מוכיחה שהחייב ינסה למנוע או להכשיל את הוצאתו של פסק הדין אל הפועל.
עורך דין יכול לסייע לך לבטל צו עיכוב יציאה מהארץ…
צו עיכוב יציאה מהארץ הוא אינו גזירה משמיים מנקודת מבטו של החייב. ניתן לפנות אל עורך דין המתמחה בהליכי הוצאה לפועל לצורך בחינת התקיימותן של עילות אפשריות לפנייה אל בית המשפט לצורך ביטולו של הצו.
משרדינו טיפל ומטפל באלפי מקרים שבהם היה צורך לפעול לביטול צו עיכוב יציאה מישראל, ואנו מכירים את התחום היטב ונשמח לסייע גם לך. אנו מעניקים יעוץ משפטי ראשוני במהלך פגישת הכרות ללא כל תשלום.
יש לך שאלות? זקוק לסיוע משפטי? חייג חינם: 1-800-800-891